De Mooiste Recepten

Het leven is kort geniet er van.
demooisterecepten.nl

Recepten Post New Entry

Geroosterde varkensribfilet

Posted by Bonappetittekes on December 30, 2011 at 5:35 PM

Bereidingstijd ca 60 minuten

rode pepers

2 takjes rozemarijn

1 el

venkelzaad

4 teentjes knoflook

1 scheut olijfolie

1,2 kg varkensribfilet (evt opgebonden) met randje vet

(bijvoorbeeld Livar of Lomo Iberico)

1 el

boter

snufje zeezout

(net rijpe) peertjes, of 2 grotere

½ citroen

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en spoel de zaadjes eruit. Snijd het peper vruchtvlees samen met de knoflook en rozemarijn naaldjes heel fijn. Vijzel het venkelzaad (of hak fijn) en meng door het pepermengsel. Bestrooi het vlees met zout. Meng iets olijfolie door het pepermengsel en verdeel het over de bovenzijde van de filet. Bak de filet in hete olie met de boter, behalve de bovenzijde bruin. Doe de filet over in een ovenschaal en giet de bakboter erover. Laat de filet midden in de oven in ca 40 minuten garen en schep er regelmatig bakboter over.

Was de peren (niet schillen), snijd ze in grove gelijke stukken en verwijder de pitten. Leg na 20 minuten de stukken peer rondom het vlees en besprenkel ze met citroensap. Zet de laatste 10 minuten de oven op grill stand en rooster het vlees bruin. Laat het vlees 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Eten met zachte aardappelpuree en boontjes of gebakken courgette met hazelnoten.Internet.

Bonappetittekes

 

Categories: Hoofdgerechten, varkensvlees, Ovengerechten

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments