Irish Coffee

Irish Coffee is heerlijk als je wat wilt opwarmen op de winterse en koude avonden, bijvoorbeeld na een lange schaatstocht. Maar het is natuurlijk ook in andere jaargetijden heerlijk.

voor 4 personen :

Ingredienten :

 

  • 2 dl whisky
  • 4 dl koffie
  • 8 el suiker
  • 8 el opgeklopte room ( niet stijfgeklopt , maar ook niet te lopend )

 

Bereiding :

Warm de whisky op met de suiker. Giet deze in het glas en voeg er voorzichtig de koffie aan toe met een lepel . Hou het puntje van een lepel tegen het glas en laat de koffie zo langst je lepel in het glas sijpelen . Zo vermijdt je dat de koffie in een grote hoeveelheid zich meteen vermengd met de whisky. De bedoeling is dat je onderaan een laagje whisky ziet en dat de koffie er boven hangt. Doe de geklopte room op de koffie.

Scroll naar boven