Maak nu zelf deze romige witte aspergesoep! Dit recept is in minder dan een uur klaar. Deze soep is echt overheerlijk en oh zo makkelijk te maken!
Ingrediënten:
- 2 eetlepels boter
- 1 gele ui grof gehakt
- 1 kilo witte asperges geschild en in stukjes gesneden
- 6 kopjes kippenbouillon of groentebouillon
- halve kop witte wijn
- 3/4 kop halfvolle room
- Kosjer zout en gemalen witte peper
- kervel voor de garnering
Bereiding van witte aspergesoep:
- Voeg boter toe in een grote soeppan op een matig vuurtje.
- Voeg de gele ui toe en laat deze bakken tot ze begint te smelten en te verzachten maar nog niet tot ze bruin ziet dit wil je niet omdat je de licht romige kleur wilt behouden.
- Voeg de gepelde witte asperges en de bouillon en de wijn toe.
- Breng dit aan de kook op een middelmatig vuurtje en laat dit sudderen tot de asperges gaar zijn (ongeveer 20 a 25 minuten).
- Laat de soep afkoelen voor ongeveer 5 minuten.
- Doe de soep in een blender en pureer deze (wees altijd voorzichtig met warme dingen in een bleder te doen).
- Breng de soep hierna weer aan de kook op een laag vuurtje en voeg er de halfvolle room aan toe en breng op smaak met zout en witte peper.
- Schep de soep in kommen en garneer deze met kervel voor je dit opdient.