Reserveren bij een restaurant

Als u uiteten gaat dan is het vaak de keus aan u of u het wilt riskeren om zonder te reserveren een restaurant binnen te lopen. U loopt dan het risico om zonder tafel te komen zitten doordat alle tafels al vol zitten of gereserveerd zijn. Daarom heeft u bij veel restaurants de keus om te reserveren. Dit gaat vaak per telefoon of via de desbetreffende site van het restaurant of de universele site voor restaurants waar gereserveerd kan worden.Reserveren, is dat verplicht?

Het kan zijn dat u nog nooit heeft gereserveerd bij een restaurant, omdat u veelal gewoon naar binnen loopt. Dit is bij vele restaurants mogelijk en gebruikelijk, maar bij sommige chique restaurants is dat niet de manier van werken. U dient dan al te hebben gereserveerd, omdat in chique restaurants de ruimte vaak erg gelimiteerd is.

Kost reserveren extra geld?

Veel mensen denken dat u extra geld betaalt wanneer er wordt gereserveerd. Dit is echter niet waar. Het is daarom ook veel handiger om te gaan reserveren. U heeft geheid plek en het restaurant personeel weet dat u komt. Als u tenminste komt, de laatste jaren is gebleken dat steeds meer mensen niet komen opdagen. Dit heeft als gevolg dat sommige restaurants eigenaren willen invoeren dat er voor reserveren betaalt moet gaan worden. Het gaat dan om een zogenaamde aanbetaling. Echter, deze speculatie schrikt potentiƫle klanten wel af, waardoor deze regel niet al te snel zal ingaan. Wel is het zo dat het erg respectloos is tegenover de restaurant eigenaar om niet of te laat komen opdagen. Het kan zijn dat de eigenaar dubbel zijn omzet mist, omdat hij of zij klanten moet afwijzen aangezien u heeft gereserveerd.

Univesele sites

 

Een universele site waar men handig kan reserveren is de site van Iens. Dit is een online reserveringssysteem die verschillende zoekopdrachten kunnen verwerken. Zo kunt u bijvoorbeeld uw dinervoorkeuren of keukenvoordeuren aangeven. Als u glutenvrij eet of lactose intolerant bent, dan geeft de site aan waar u het beste kan eten. Dit is fijn aangezien u op het moment zelf bij een restaurant niet hoeft uit te vinden wat een restaurant precies serveert. Naast deze voorkeuren is het ook mogelijk om aan te geven wat uw budget is. Iens doet dit met een prijs per persoon wat kan variƫren van nul tot honderdvijftig plus. Een laatste handige tool van Iens is het feit dat ook de beoordelingen worden weergegeven. Zo kunt u met een cijfer van een tot tien zien wat de recensies waren van mensen. Zo voorkomt u om bij een minder lekker of goed restaurant te eten. Nadat u gegeten heeft kunt ook zelf recensies schrijven en beoordelingen geven voor andere gebruikers van Iens en voor de restaurants zelf. Zo kunnen de restaurants bijvoorbeeld dingen veranderen als er iets mis is gegaan tijdens een diner.

 

Bron: Restaurant Wolfslaar

Scroll naar boven