Biologische hennepolie – de voordelen

Hennepolie is een plantaardige olie afkomstig van de hennepplant. Een hennepplant, daar wordt cannabis toch van gemaakt? Hoor ik je denken. Dat klopt inderdaad, alleen zit er in hennepolie niet de actieve stof die er in cannabis wel zit. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je ineens stoned bent na het eten van hennepolie. Het is volledig veilig en kan door iedereen gebruikt worden. Het is zelfs hartstikke gezond! In deze blog lees je hoe dat komt.

Wat zit er in hennepolie?

Hennepolie wordt, zoals eerder vermeld, geperst uit de zaden van de hennepplant en bevat een aantal essentiële vetten. Hierdoor krijg je de aminozuren binnen die ieder mens nodig heeft als bouwstenen van eiwitten en hormonen. Doordat hennepolie een goede bouwsteen is voor eiwitten, is het een gezond plantaardig alternatief voor vlees. Ideaal voor vegetariërs dus. Verder is hennepolie rijk aan bijna elke b-vitamine, dus die krijg je bij een scheutje hennepolie ook genoeg binnen. Daarnaast bevat de olie vooral veel omega 3 en omega 6 vetzuren, waar belangrijke mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium in zitten.

Voordelen van hennepolie

Andere voedingsmiddelen bevatten deze aminozuren, vitamines en mineralen ook. Dus waarom zou je dan perse hennepolie eten?

Ons lichaam bestaat uit cellen die verzorgd moeten worden. Bepaalde soorten essentiële vetzuren houden deze cellen gezond. Andere voedingsmiddelen zoals vlees bevatten deze vetzuren ook. Het probleem hierbij is echter dat wanneer het gekookt wordt, een groot gedeelte verloren gaat. Deze vetzuren zijn namelijk hittegevoelig. Met een scheutje hennepolie in je maaltijd, zorg je ervoor dat je het nog wel allemaal binnenkrijgt. Je koopt de beste hennepolie bij Hennepolie.nl.

Wanneer gebruik je hennepolie?

Om het gewenste effect te krijgen, zijn dagelijks twee eetlepels hennepolie genoeg. Je kunt het bijvoorbeeld toevoegen bij een pasta of salade, of misschien wel gewoon bij een belegd broodje. Het is in ieder geval belangrijk dat je de olie niet bakt met iets, want dan kunnen er schadelijke transvetten bestaan.

Scroll naar boven