Het gemak van maaltijden aan huis voor ouderen

Veel ouderen vinden het moeilijk om elke avond weer een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Door fysieke ongemakken is het lang niet altijd meer mogelijk om zelf achter het fornuis te staan. Gelukkig zijn er verschillende vormen van maaltijdservices, tafeltje dekje en maaltijden aan huis zodat ouderen toch thuis kunnen blijven eten en wonen.

Wat is een maatlijdservice?

Bij de maaltijdservice kunt u naar hartelust kiezen uit een omvangrijk assortiment heerlijke vriesverse en/of koelverse maaltijden. Het assortiment biedt u honderden maaltijden die meerdere keren per jaar worden veranderd. De complete menukaart biedt volop variatie aan Hollandse, buitenlandse en vegetarische gerechten. Tevens is er een ruim aanbod aan dieetmaaltijden geschikt voor diverse diƫten.

Lekker en gezond

De maaltijdservice besteedt veel aandacht aan de smaak en kwaliteit van onze maaltijden. Welke maaltijd u ook op tafel zet, u proeft dat elke maaltijd met veel zorg en vakmanschap is bereid. De koks gebruiken alleen de beste verse ingrediƫnten. Daarnaast helpen speciale voedingsdeskundigen bij het samenstellen van de maaltijden. Zie ook de website van de overheid over boodschappen en maaltijden voor ouderen en hulpbehoevenden.

Vol smaak, vol vitamines

Direct na de bereiding worden de gerechten razendsnel ingevroren. Hierdoor blijven de smaak en vitamines optimaal bewaard. U proeft dit meteen!

Kant-en-klaar eenvoudig te bereiden

De maaltijden van een maaltijdservice zijn ontzettend eenvoudig te bereiden. Even verwarmen in de oven of magnetron, en u kunt al genieten van een volledige warme maaltijd. Opwarmen in de pan is vaak ook mogelijk. De vriesverse maaltijd is ongeveer 4 maanden houdbaar in de vriezer. De koelverse maaltijd is een aantal dagen houdbaar in de koelkast. Over het algemeen is de smaak en versheid van koelverse maaltijden beter. Het nadeel is de beperkte houdbaarheid. Bij vriesverse maaltijden heeft u het voordeel dat u deze een lange tijd kunt bewaren.

Gezonde voeding wordt steeds belangrijker in ons dagelijks leven. Het is dan ook van belang dat u naast de voedingsstoffen die zich in de maaltijden bevinden aandacht besteedt aan uw verdere voedingsgewoonten en streeft naar de voor u zo belangrijke evenwichtige balans.

  • Eet gevarieerd, niet te veel en met regelmaat
  • Eet voldoende groente en fruit
  • Drink voldoende maar wees matig met alcohol
  • Let op verzadigde vetten en zout
Scroll naar boven