Snijbonen met knoflook

Snijbonen met knoflook is een makkelijk gerecht dat je bijvoorbeeld kunt eten bij gebakken aardappelen en een gehaktbal of gebraden worstje.

Overigens kun je twee soorten snijbonen tegen komen. De gewone en gladde snijboon, en de pronkboon. En dat zie je dan ook wel direct aan de ruwe buitenkant.

Veel smaakverschil zit er niet tussen beide soorten, en beide soorten worden gesneden gebruikt. Hoewel, de kunt beide boonsoorten ook net als sperziebonen eten. Pronkbonen worden vaak gebruik voor soep.

Recept Snijbonen met knoflook<

Ingrediƫnten

  • 500 g snijbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • klontje roomboter
  • 1 eetlepel koolzaadolie

Bereiding
De teentjes knoflook schoonmaken en fijn snipperen.

Maak de snijbonen schoon door boven en onder een kleine stukje er vanaf te snijden. Snij de bonen diagonaal met een mesje in reepjes. Je kunt daarvoor natuurlijk ook een speciale snijbonensnijder gebruiken die je vaak bij de huishoudwinkel kunt kopen. Eventueel kun je de snijbonen koken, althans slechts een paar minuten, maar je kunt ook gewoon de volgende stappen nemen.

Doe de gesneden snijbonen, de knoflook, de boter, de olie, en 4 eetlepels water in een pan. Verhit het totdat het begint te stomen, en de boter gesmolten is. Regelmatig roeren. Doe de deksel op de ban, op een klein kiertje na. Verlaag het vuur en laat de bonen ongeveer 30 minuten zachtjes stomen totdat de bonen gaar zijn. Als het te droog dreigt te worden voeg je een scheutje water toe.

Zout en peper naar smaak toevoegen.

Scroll naar boven