Het gerecht aardappelsalade komt oorspronkelijk uit Duitsland en wordt daar gegeten met de bekende bokworst. Maar zoals je wel al weet kan aardappelsalade ook gemakkelijk zonder vlees gegeten worden. Het kan gebruikt worden als voorgerecht of als een deel van een hoofdgerecht en wordt geserveerd op heel wat gelegenheden.
Het eerste receptje is een klassiek aardappelsalade recept met een eigen toets. Dit recept is geschikt voor vier personen maar moest je voor meer of minder koken dan moet je de ingrediënten aanpassen.
Ingrediënten:
- 400 gram aardappelen
- 2 sjalotten
- 4 takjes dille
- 1⁄2 bussel verse bieslook
- 1 appel
- 4 eetlepels zure room
- enkele druppels appelazijn
- peper en zout
Bereiding:
- Neem de aardappelen en zorg dat deze geschild zijn en in kleine kubusjes gesneden zijn.
- Kook deze aardappelblokjes in licht gezout water beetgaar.
- Pel de sjalotten en snij deze in kleine stukjes.
- Neem de appel en schil deze en snij deze ook in kleine stukjes.
- Neem de stukjes appel ,sjalot en aardappelstukjes en meng deze in een schaal.
- Meng de zure room erna ook door de aardappelsalade en snipper de bieslook en dille heel fijn over het gerecht.
- Breng op smaak met zout en peper en als allerlaatste voeg je er nog enkele druppels appelazijn aan toe.
Voila nu heb je een lekker aardappelsalade gerechtje!