Pasta met groenteballetjes

Een gemakkelijk maar heerlijk recept is pasta met groenteballetjes. Het is het beste om te kiezen voor volkoren pasta. Deze is niet alleen lekkerder, maar ook nog veel gezonder dan de normale pasta. Deze is ook gewoon verkrijgbaar in de supermarkten. Meer vega-pasta recepten vind je hier.

Wat heb je nodig voor dit recept?

1. Volkoren pasta, het liefst penne

2. Twee tot drie eetlepels olijfolie

3. Boerensoepgroenten, ongeveer 350 gram

4. Groenteballetjes, ongeveer 220 gram

5. Tomaten in blokjes gesneden, ongeveer 500 gram

6. Twee teentjes fijngesneden knoflook

7. Italiaanse keukenkruiden, een eetlepel

8. 100 gram geraspte kaas, je kunt zelf kiezen voor oude of jonge kaas

Begin met het koken van de penne en doe dit tot het zacht genoeg is. Ondertussen kun je bezig gaan met de groenten en de groenteballetjes. Je doet de olie in een grote wokpan en gooit vervolgens de groentes en de groenteballetjes in de pan. Wok deze vervolgens vijf minuten lang. Je kunt hierna de kruiden, de knoflook en de tomaten erbij doen. Dit alles bij elkaar wok je nog ongeveer twee minuten lang. Intussen is ook de pasta klaar en kun je het water gaan afgieten. Als beide klaar zijn, kun je ze samenvoegen. Is de smaak nog niet helemaal goed? Voeg dan eventueel nog wat zout en peper toe voor wat meer smaak. Ten slotte maak je het gerecht af door alles te bestrooien met de kaas. Dit kan eventueel weggelaten worden en hoeft dus niet perse.

Meer vegetarische recepten koken met een maaltijdbox

Vind je het leuk om vaker vegetarisch te koken? Maar ontbreekt het jou aan inspiratie om meerdere keren per week een vegetarische maaltijd te bereiden? Het is best lastig om 3 of 4 keer per week vegetarisch te eten, laat staan de hele week! Je komt al gauw weer uit bij dezelfde vleesvervangers ren recepten. Gelukkig kan een maaltijdbox zonder vlees en vis hier uitkomst bieden. Zo’n vega box biedt jou elke week een box met daarin de lekkerste en meest originele vegetarische recepten. Inclusief alle recepten! Je hoeft dus eigenlijk helemaal niet meer naar de supermarkt.

Top 3 vegetarische foodboxen

  1. HelloFersh, €40,95 (2 personen 3 maaltijden)
  2. Marley Spoon, €41,95 (2 personen 3 maaltijden)
  3. Ekomenu, €41,88 (2 personen 3 maaltijden)

De verschillende maaltijdboxen werken allemaal met een handig flexibel abonnement. Op die manier zit je nooit ongewenst vast aan een abonnement. Je kunt via jouw account op elk moment boxen overslaan, de bezorgdag wijzigen of jouw account helemaal opzeggen.

Scroll naar boven