Gevulde Paprika met gehakt

Gevulde paprika met gehakt is een makkelijk te maken gerecht, dat ook niet al te duur is. Zo kun je een gevulde paprika maken waar iedereen van kan genieten.

Dit recept kan ook erg veel variatie brengen, want door iedere keer het gehat te bereiden met een andere kruidenmix, en er zijn natuurlijk veel varianten, krijg je ook iedere keer een andere smaak.

Wat heb je nodig voor een gevulde paprika gehakt:

  • 4 paprika’s
  • 2 uien
  • olie
  • 500 g gehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik tomaten, gehakt
  • 300 ml groentebouillon
  • Zout, peper, paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie

De bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bovenkant van de Paprika’s er van af, verwijder daarna zorgvuldig de zaden uit de paprika en was de paprika’s tenslotte af. Zet de paprika’s weg en begin met de voorbereiding van de paprika vulling.

Pel de uien en hak ze vervolgens fijn. Doe de helft van de zojuist gehakte uien met het gehakt met een beetje olie in een hete pan. Zorg wel dat de pan goed heet is. Bak het gehakt rul en voeg het zout, de peper, de paprikapoeder en de peterselie gelijkmatig toe.

Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer het gelijkmatig door het gehakt. Giet de inhoud van de pan in de 4 paprika’s. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en voeg vervolgens de resterende ui, de tomaat stukjes en de groentebouillon toe. Nadat je de paprika’s hebt gevuld leg je de topjes van de paprika’s er weer op. Vouw de gevulde paprika’s in aluminiumfolie en zet ze 40 minuten in de oven om te garen.

Geniet van je gevulde paprika gehakt. Als bijgerecht kan je er bijvoorbeeld rijst naast nemen.

Scroll naar boven