Fraai origineel Engels gebak, waar ik wel wat aan gesleuteld heb voor ik
dit mijn recept mocht noemen, maar voor liefhebbers van chocolade en
cake een absolute must.
Wat lobbig geklopte slagroom waar je een
klein scheutje Amaretto aan hebt toegevoegd kan de zoetlust alleen nog
maar meer bevredigen… Welke vrouw heeft niet ooit haar
verdedigingswerken voelen instorten bij het zien van overheerlijke
chocolade?
Vet een bakblik (vierkant of rechthoekig hoort bij dit soort gebak) lichtjes in en bekleed hem met bakpapier.
Smelt 150 gram pure chocolade (die je in brokjes hebt gesneden) samen met 225 gram roomboter au bain marie. Laat de massa afkoelen.
Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel en roer er 125 gram fijne basterdsuiker doorheen.
Roer 4 losgeklopte eieren door het chocolade-botermengsel en roer dit stevig door het meel-suiker mengsel. Roer er dan nog 100 gram
witte chocolade in blokjes gesneden, een zakje vanillesuiker en een eetlepel amaretto door en schep alles in de bakvorm.
Bak de cake in 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot hij stevig aanvoelt. Laat de cake in zijn vorm 20 minuten afkoelen en stort hem dan op een rooster.
Bestuif de cake met poedersuiker en snijd hem pas als hij echt helmaal is afgekoeld.
Laat je niet misleiden; de cake zal na het bakken in het midden nog niet helemaal stevig zijn, maar dat is hij wel nadat hij is afgekoeld. (dat is soms ook zo bij mensen)