Lees meer over Bulgur

Onze Turkse immigranten brachten hem dicht bij ons en hij werd al snel populair, vooral bij vegetariƫrs. Het is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel in het Midden-Oosten en India.

Aangezien Bulgur geen seizoen kent, kan het het hele jaar door smaakvol worden bereid. Bulgur heeft bijna geen eigen smaak, maar kan worden genoemd als een enigszins nootachtige smaak. Het kan dus op verschillende zoete of zoute manieren worden gecombineerd met een verscheidenheid aan gerechten.

Dit type graan wordt vaak verfijnd met kruiden in Turkije en India en geserveerd met lamsvlees en andere vleesgerechten. Bulgur is het belangrijkste basisvoedsel in het Oosten. De vullende en smakelijke basisvoeding is ook een gezond en zeer voedzaam bijgerecht.
Bulgur is altijd voorgekookt. De productie van Bulgur of Arabische Burghul is vrij complex. Het is gemaakt van durumtarwe, voorgekookt onder stoom en vervolgens weer gedroogd. De tijdens het koken geproduceerde zemelen worden verwijderd, de resterende tarwegrutten worden vervolgens in stukjes gesneden met een gruttsnijder en vervolgens grof tot fijngemalen.
Bulgur wordt vervolgens aangeboden in de drie soorten grof, medium en fijn.

U hoeft Bulgur niet eens meer te koken of te stomen. Voor de klassieke “tabouleh” salade of voor het lamsgehakt voorgerecht “Kibbeh” zwellen de grove stukjes graan alleen op in koud water.
Als couscous in Noord-Afrika gebruikelijk is als hoofdvoedsel, is het Bulgur in het oosten. In zowel de internationale als de gezonde keuken wordt dit type graan steeds populairder en maakt het er integraal deel van uit.
Bulgur is niet alleen populair vanwege het extreem veelzijdige gebruik, het heeft ook veel voedingsstoffen, is goedkoop te verkrijgen en is bijzonder gemakkelijk te bereiden en verzadigt snel en duurzaam.

Gezond

Is bulgur gezond? Het is veel minder schadelijk voor je lichaam dan andere voedingsmiddelen. Het kan helpen te ontslakken en op gewicht te blijven.

Het is dus geen levensmiddel waardoor je gzonder wordt. Maar bulgur helpot wel om gezond te blijven.

Scroll naar boven