Tuinmeubelen onderhouden

Het moment

Op het moment dat je je realiseert dat je televisie weer overuren maakt en dat je tuinmeubelen buiten regent. De zomer is voorbij en de herfst, met zijn natte en koude tijden, is aangebroken. Gelukkig zijn de tuinmeubelsets van Allibert Outdoor allemaal weerbestendig. De mooie kleur van uw meubelen is behouden na een zonnige zomer, waardoor u volgend jaar weer op uw terrasmeubilair zit. Bewaar ze tot die tijd netjes in uw tuinhuisje.

Wilt u zo lang mogelijk genieten van uw tuinmeubelen? Maak ze daarna aan het einde van het seizoen schoon en geef ze extra bescherming tijdens de koude en natte maanden. Hoe je dat doet, leg ik in deze blog uit.
Tuinmeubelen schoonmaken
Vogelpoep, etensresten, bladeren en zand – ze maken je tuinmeubelen niet mooier. Sommige mensen zijn superenthousiast als het om schoonmaken gaat, maar dat is zeker niet mijn hobby. Ik wil dit zo snel mogelijk afmaken. De flessen tuinmeubelreiniger die beloven dat je zelf nauwelijks iets hoeft te doen, staan ​​mij verleidelijk aan. Maar ik ren er langs. Op zoek naar een schone, zachte bezem. Nadat ik de konijnenkooi na een zomer heb weggevaagd, moet ik hem zeker vervangen.

Eenmaal thuis regent het, dus ik denk even na om de tuinmeubelen op te bergen zonder deze schoongemaakt te hebben. Gelukkig verdwijnt dit zwakke moment als kort daarna de zon weer schijnt. Met mijn nieuwe zachte bezem veeg ik alle bladeren, zand en ander vuil van mijn tafel en stoelen.
Hier en daar zijn nog steeds hardnekkige vogelpoep. Vooral tussen de randen van het vlechtwerk. De beste manier om dit te verwijderen is door een zachte spons te gebruiken met een milde zeepton. Maak de vlek goed nat zonder hard te schrobben en neem de rest van het meubilair mee. Spoel daarna alles goed af met de tuinslang. Gebruik a.u.b. geen hogedrukreiniger, schuursponsje of agressief schoonmaakmiddel, dit kan het vlechtwerk beschadigen. U kunt speciale rieten reinigers gebruiken die in tuinwinkels worden verkocht, maar vaak zijn zeep en water voldoende.

Bescherm tuinmeubelen

Als alles weer schoon is, wil je dat zo houden. Zoals gepland maak ik ruimte in mijn tuinhuis om mijn tuinstoelen en tafels te laten overwinteren. Helaas is het tijd voor een plan B. De schuur staat vol met spullen die volgens mijn huisgenoot echt bewaard moeten blijven en niets mag. Met veel moeite krijg ik 2 stoelen opgeborgen, met als gevolg dat de fietsen er niet meer uit kunnen. Wat een ellende. Kan ik mijn tuinmeubelen niet gewoon buiten laten staan? Dat is mogelijk! Maar om de levensduur van je tuinmeubelen te verlengen is een beschermhoes aan te raden, dus ga terug naar de winkel voor een hoes.
Er zijn allerlei soorten dekzeilen voor loungesets, stapelstoelen en tuinmeubelsets te koop. Hier ben ik een beetje ontmoedigd om zoveel mogelijkheden te zien. Gelukkig heeft de duidelijke uitleg van de verkoper mijn humeur gered en heb ik voor een langetermijnoplossing gekozen. Een stevige hoes die bestand is tegen UV-straling en water, maar ook voorzien is van speciale ventilatiegaten. Er zit dus geen schimmel op mijn set. Aan de onderzijde zit elastiek, die ik strakker, zoals op een rugzak, zodat de hoes stevig op zijn plaats blijft.

Houd kussens bij

Ik legde mijn tuinkussens op zolder. Altijd handig als ik besluit om de komende zomer in de koude wintermaanden wat buikspieroefeningen te doen. Je kunt ze natuurlijk ook bewaren in een praktische opbergdoos of kussensloop. Tot nu toe heb ik de meeste vlekken verwijderd met een mengsel van groene zeep en warm water. Zorg ervoor dat u de kussens goed afdroogt voordat u ze opbergt. Anders kan er schimmel ontstaan. Zijn uw kussenslopen beschadigd? Op mijn blog Versleten kussens, wat nu? Ik zal je tips geven om dat op te lossen.
Na een middag hard werken voel ik me helemaal tevreden, ook al is schoonmaken niet een van mijn hobby’s. Tijdens het schoonmaken kwamen er veel herinneringen naar boven. De gezellige barbecues, koffiemomenten en alle andere uurtjes die ik in de tuin doorbracht. Het schoonmaken van je tuinmeubelen is daarom een ​​geweldig ritueel om de zomer gedag te zeggen. Plots werd ik aangevallen door een opruimwaanzin en viel mijn blik op het tuinhuisje.

Scroll naar boven