Koop een Airfyer

10 punten waar je absoluut rekening mee moet houden bij het kopen

U heeft besloten om een ​​Airfryer heteluchtfriteuse te kopen, maar weet niet waar u op moet letten bij het nemen van uw aankoopbeslissing? We willen de aankoopbeslissing gemakkelijker maken en u in de tussentijd helpen bij het vinden van de best mogelijke heteluchtfriteuse voor u.

Capaciteit – grootte is belangrijk

De eerste belangrijkste beslissing die u moet nemen, is de capaciteit van de heteluchtfriteuse. Uw behoeften zijn afhankelijk van het aantal mensen waarvoor u wilt koken. Hieruit kun je concluderen dat een XXL kookruimte alleen nodig is voor een gezin, maar ook voor slechts 2 personen of een enkel huishouden raden wij dringend een heteluchtfriteuse in XXL formaat aan, want een grotere kookruimte betekent dat de lucht beter kan circuleren en op die manier krijgt u scherpere resultaten. Een inhoud van minimaal 4,5 liter is ideaal.

Meer vermogen is beter

Naast het formaat is het wattage enorm belangrijk voor een Airfryer. Minder watt betekent minder vermogen, d.w.z. slechtere bakresultaten. Wij adviseren een vermogen van minimaal 1800W, nog beter 2000 watt, om het beste resultaat te behalen bij frituren zonder olie

Hete lucht technologie

Moderne heteluchttechnologie is net zo belangrijk als het wattage. Dit speelt de doorslaggevende rol bij de warmteverdeling. Het moet uniform zijn en het hele apparaat vullen. We raden een apparaat met Hot-Air Twist-technologie aan dat de hete lucht met een snelheid van minimaal 70 km / u in het apparaat laat circuleren. Een temperatuurbereik tot 200 graden moet worden afgedekt.

Handmatige bediening en automatische kookprogramma’s

Om u de grootst mogelijke vrijheid te garanderen om te experimenteren en recepten voor de heteluchtfriteuse te bereiden, moet u ervoor zorgen dat beide mogelijk zijn: de handmatige instelling van temperatuur en tijd, evenals de selectie van automatische programma’s waarin de tijd en temperatuur vooraf zijn ingesteld. Naast de handmatige instelling van de temperatuur, worden automatische kookprogramma’s sterk aanbevolen, omdat ze het dagelijks leven gemakkelijker maken. Automatische programma’s zijn daarom een ​​schattige extra functie, maar als je erop vertrouwt, wordt je culinaire vaardigheden een beetje beperkt.

PFOA-vrije coating

Wat is eigenlijk PFOA? Perfluoroctaanzuur (afkorting PFOA) is een volledig gefluoreerd (geperfluoreerd) carbonzuur dat behoort tot de geperfluoreerde en gepolyfluoreerde alkylverbindingen (PFAS). Het heeft olie- en waterafstotende (amfifobe) eigenschappen en werkt dus als een oppervlakteactieve stof. PFOA is schadelijk voor de gezondheid en daarom worden pancoatings met PFOA niet aanbevolen. Deze stof komt na verloop van tijd los van de pan, komt in het voedsel en via deze weg in je lichaam. Hier kan de chemische stof extreem schadelijk zijn voor onze gezondheid. Daarom: het kopen van een gezonde heteluchtfriteuse met een PFOA-vrije coating is essentieel.

Eenvoudige reiniging en bescherming tegen spatten

Om ervoor te zorgen dat u hier zo min mogelijk werk hebt, moet u ervoor zorgen dat, indien geloofwaardig, veel onderdelen van de heteluchtfriteuse verwijderbaar en vaatwasmachinebestendig zijn. Zo zet je ze na gebruik gemakkelijk in de vaatwasser en is de vervelende handmatige reiniging niet meer nodig. Verder is het erg fundamenteel dat het verwarmingselement van de Airfryer een spatbescherming heeft, want het gebruik van een heteluchtfriteuse is namelijk ook direct hinderlijk. Sommige fabrikanten zoals de Airfryer van Philips verkopen een spatscherm als extra accessoire, maar er zijn ook heteluchtfriteuses die dit op deze manier of op deze manier hebben ingebed.

Oververhittingsbeveiliging – veiligheid is een must

Oververhittingsbeveiliging is belangrijk voor uw veiligheid en onmisbaar in huishoudens met kinderen. Zeker bij zeer goedkope heteluchtfriteuses moet u ervoor zorgen dat ze oververhittingsbeveiliging hebben. We raden ook een heteluchtfriteuse met “Cool Touch” aan, d.w.z. ze worden niet heet van buitenaf. Een kleine veiligheidsvoorziening die niet mag worden onderschat, zijn de rubberen antislipvoetjes zodat de Airfryer altijd stabiel staat. 8. Automatische uitschakeling Even belangrijk is een automatische uitschakeling die ervoor zorgt dat de heteluchtfriteuse zichzelf uitschakelt en je hem niet zelf uit hoeft te schakelen nadat het akoestische signaal is geklonken.

Geïntegreerd luchtfilter

Het grote voordeel van een heteluchtfriteuse ten opzichte van normale friteuses is dat ze nagenoeg geurloos zijn en je geen lelijke frituurlucht in je broek hebt. Ook hier is het doorslaggevend dat de Airfryer een geïntegreerd luchtfilter heeft.

Timerfunctie met akoestisch signaal

De meeste vetvrije friteuses hebben een timerfunctie. Maar er zijn ook uitzonderingen. Wees voorzichtig bij het kopen van uw friteuse, want deze functie is buitengewoon handig. Op deze manier kunt u precies instellen hoe lang het kookproces moet duren. De apparaten variëren in termen van de lengte van de instelbare tijdsperiode. Voor sommigen is het maar 30 minuten, voor anderen 60 minuten en meer. Welke lengte voor jou de juiste is, hangt af van de grootte van de porties die je in de heteluchtfriteuse wilt bereiden. Een pieptoon vertelt u betrouwbaar dat uw eten klaar is.

Wat is de beste airfryer?

Wat de beste airfryer is kunt u zien in onze top 5.

Scroll naar boven