Tot 5 kilo weg in 4 weken

Koolhydraatarme recepten plus lichaamsbeweging: de weg naar snel figuursucces. Wat te eten, wanneer en hoeveel koolhydraten zijn goed om af te vallen. Een koolhydraatarm dieet in combinatie met kleine trainingssessies is een gemakkelijke manier om in korte tijd snel 5 kilo af te vallen. We raden een gematigd, koolhydraatarm dieet aan dat 100 gram koolhydraten per dag toelaat. Dat is geen probleem als je je aan onze toprecepten voor lunch en diner houdt. Tel het koolhydraatgehalte van beide recepten bij elkaar op en gebruik het ontbijt als richtlijn. Vermijd alle voedingsmiddelen op onze koolhydraatvangerstabel tijdens de koolhydraatarme fase.

Zo werken koolhydraatarme diëten

Lange pauzes tussen de maaltijden zijn ook belangrijk. Probeer om te gaan met ontbijt, lunch en diner. Als het een tussendoortje moet zijn, dan moet het eiwitrijk zijn: zoals een yoghurt, een gekookt ei, een stukje gerookte vis of een halve avocado.

In de ochtend

Sommige koolhydraten zijn toegestaan ​​bij het ontbijt. Maar vermijd het gebruik van witte bloemproducten. Beter dan honingbroodjes: Volkorenbrood met kaas, ei, fruitkwark, fruitsalade of een huisgemaakte muesli van volkoren havervlokken, yoghurt, veenbessen, appel en gemalen lijnzaad. Verwijder bananen tijdens het dieet, ze bevatten veel fructose!

Middag

Kies voor de lunch de recepten met een iets hoger koolhydraatgehalte. Bijvoorbeeld de aubergine ovenschotel met feta, rucola met lamsvlees en gegrilde groenten of de gebakken snoekbaars. Ga je uit eten, kies dan voor een salade met een vis- of vleesbijgerecht. Uiteraard zonder brood vooraf en zonder zoete sauzen zoals ketchup of Thousand Island dressing. Eet gezond met LeaLight Zweterige workouts, de fijnste voeding, eindeloze motivatie – LeaLight opent een nieuwe deur naar de wereld van fitness. Lea is een getrainde, ervaren trainer die precies weet hoe je je zwakkere zelf keer op keer kunt overwinnen en het beste uit jezelf kunt halen – voor een allround gezond, fit leven. Wees erbij, laat Lea je inspireren en week na week meevoeren.

Avond

Nu is het vooral belangrijk om te beknibbelen op koolhydraten. Kies de recepten die minder dan 15 gram koolhydraten per portie bevatten. Dit verbetert het gewichtsverlieseffect en de vetverbranding ’s nachts.

Tip: ossenhaas met cranberrysaus of de zalmschijfjes op komkommergroenten.

Scroll naar boven