Het lekkerste picanha BBQ recept van het moment

Picanha, ook wel bekend als het staartstuk, is een ware smaaksensatie en een favoriet onder BBQ-liefhebbers. De rijke smaak en de sappige textuur maken het tot een perfect stuk vlees voor op de grill. In deze blog, delen we het lekkerste picanha BBQ recept van dit moment. We nemen je mee door het picanha bereiden en geven je een handig stappenplan om te BBQ’en, zodat je zelf de ster van de avond kunt zijn met je BBQ-kunsten.

Ingrediënten:

·  1 picanha (ongeveer 1,5 kg)

·  Grof zeezout

·  Versgemalen zwarte peper

·  Olijfolie

·  Voor de marinade:

·  3 teentjes knoflook, fijngehakt

·  2 eetlepels verse rozemarijn, fijngehakt

·  1 eetlepel paprikapoeder

·  1/2 eetlepel chilivlokken

·  Sap van 1 limoen

·  3 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Voorbereiding van de picanha:

Begin met het voorbereiden van de picanha. Snijd het vet kruislings in zonder in het vlees te snijden. Dit helpt het vet om tijdens het grillen smaak af te geven aan het vlees.

2. Marineren:

Meng in een kom de ingrediënten voor de marinade. Wrijf de picanha in met dit mengsel en zorg ervoor dat zowel het vlees als het vet goed bedekt zijn. Laat de picanha minimaal 2 uur in de koelkast marineren, maar bij voorkeur een hele nacht.

3. BBQ voorbereiden:

Haal de picanha een uur voor het grillen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Bereid je BBQ voor op indirect grillen en breng deze naar een temperatuur van ongeveer 180°C.

4. Grillen:

Plaats de picanha met de vetkant naar boven op het indirecte gedeelte van de grill. Sluit de deksel van de BBQ en laat het vlees ongeveer 15 tot 20 minuten garen.

5. Omkeren:

Keer de picanha om, zodat de vetkant nu naar beneden is gericht. Gril het vlees nog eens 15 minuten. Voor een knapperige korst, verplaats de picanha naar het directe gedeelte van de grill voor de laatste paar minuten.

6. Rusten:

Haal de picanha van de grill en laat het minstens 10 minuten rusten. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de sappen zich herverdelen en het vlees mals blijft.

7. Snijden:

Snijd de picanha in dunne plakken tegen de draad in. Dit zorgt voor de meest malse en sappige stukken.

8. Serveren:

Serveer de picanha met je favoriete bijgerechten, zoals een frisse salade of gegrilde groenten.

Tips voor een geslaagde BBQ:

·  Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur van de picanha in de gaten te houden. Voor medium-rare is een temperatuur van 54°C ideaal.

·  Experimenteer met verschillende soorten houtsnippers in je BBQ voor extra rooksmaak.

·  Vergeet niet om tijdens het BBQ’en de deksel zoveel mogelijk gesloten te houden. Dit helpt om een gelijkmatige temperatuur te behouden.

Conclusie

Het bereiden van een perfecte picanha op de BBQ vereist wat tijd en aandacht, maar het resultaat is een onvergetelijk en heerlijk gerecht. Met dit recept en het stappenplan heb jij een fantastische BBQ.

Scroll naar boven